Zzp'er worden: wat moet je weten en regelen?

Werken als zzp'er bij Zinzer

Als je kiest voor het zzp-schap, kies je voor vrijheid, flexibiliteit en afwisseling. Ga je voor losse diensten of langdurige opdrachten? Werken op één of meerdere locaties? Alles kan als zzp’er in de zorg. Jij weet immers het beste wat bij jou past. Je hebt zelf de regie in handen als het gaat om opdrachten, maar hoe kom je aan de leukste opdrachten in de ouderenzorg bij jou in de buurt? Het antwoord is: Zinzer! 

Kwaliteit voorop!
Kwaliteit en betrouwbaarheid staat bij Zinzer voorop. Om je inschrijving compleet te maken vragen we bijvoorbeeld extra documenten op, zoals een DUO-uittreksel. Ook vragen we standaard twee referenties op voor een uitvoerige screening. Om aan de slag te gaan bij Zinzer heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring nodig in de gezondheidszorg ná diplomering. 

Het is belangrijk dat je als zzp’er je zaken goed geregeld hebt. Hieronder leggen wij jou uit wat de voordelen zijn en waar je aan moet denken als je zzp’er wil worden.

Waar moet je aan denken als je zzp'er wil worden? 

Wil je graag zzp’er in de zorg worden? Dan zijn er een aantal zaken die je moet regelen.

✓ Schrijf je in bij de KvK
Als zelfstandig zorgverlener moet jij je inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Neem een kijkje op hun website en lees wat je allemaal moet weten als (startend) ondernemer.

✓ Meld je aan bij de belastingdienst
Als zzp’er ben je belastingplichtig, maar kun je ook gebruik maken van diverse belastingvoordelen. Welke dat zijn? Dat lees je op de website van de belastingdienst. De zorg is vrijgesteld van btw. Dit betekent dat jij over jouw geleverde diensten geen btw in rekening hoeft te brengen bij de opdrachtgever.

✓ Vraag een verklaring omtrent gedrag (VOG) aan
Om als zzp’er te mogen werken, moet je een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) kunnen overleggen. Een VOG vraag je aan bij Dienst Justis (onderdeel van het Ministerie van Veiligheid en Justitie). Gebruikt het screeningsnummer 45. Kun je niet zelf een VOG aanvragen bij de gemeente? Neem dan contact met ons op via contact@zinzerzorg.nl, dan helpen wij jou verder met de aanvraag.

✓ Voldoe aan de Wtza
Sinds 1 januari 2022 is de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) van kracht en ben je als zzp’er in de zorg verplicht je te melden als zelfstandig zorgverlener. Hiermee erken je dat je begrijpt aan welke wet- en regelgeving je moet voldoen. Meer weten over de Wtza en wat dit voor jou betekent? Neem dan een kijkje op de website van zzp-er in de zorg: hier vind je informatie, service en training voor zzp'ers in de zorg. 

✓ Meld je aan bij een klachtenregeling
Als zzp’ers moet je voldoen aan de Wet Kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz), die aantoont dat je goede zorg verleent en op verbetering van je zorgverlening gericht bent. De Wkkgz stelt diverse kwaliteitseisen waaronder de registratie en het leren van incidenten. Meer weten? Bekijk de handreiking van de Rijksoverheid.

Is zzp'en iets voor jou?

Schrijf je in bij Zinzer en ontdek de voordelen!

Meer weten over het zzp-schap? Op de website van Nursestation lees je diverse blogs met ervaringsverhalen en tips over het werken als zzp'er in de zorg.

De voordelen voor zzp'ers van Zinzer

✓ Zinzer bemiddelt jou helemaal gratis
✓ Je hebt zelf de regie over jouw opdrachten en werkrooster
✓ Zinzer biedt jou altijd een opdracht bij jou in de buurt
✓ Maak gebruik van ons uitgebreide netwerk van opdrachtgevers in de ouderenzorg
✓ Start vandaag nog op een nieuwe opdracht
✓ Zinzer regelt jouw contracten en facturatie
✓ Plan zelf je diensten via de Zinzer app of dashboard

Meer weten of hulp nodig?

Wil je meer informatie over zzp’er worden bij Zinzer? Neem makkelijk en snel contact op door op onderstaande button te klikken.


;