Van trambestuurster naar verzorgende IG bij Zinzerzorg

Als trambestuurster bracht Carmen een groot gedeelte van haar dagen door. Hoewel haar drie zussen in de zorg werkten, had ze nooit de behoefte om ook de zorg in te gaan. Dit veranderde toen haar vader dementerend was. Ze had geen idee wat dementie was en op welke manier dit het leven van haar vader, maar ook dat van haarzelf en haar drie zussen, zou veranderen.

Carmen werd samen met haar zussen verantwoordelijk voor de zorg voor haar vader. Om de ziekte beter te begrijpen bezocht ze bijeenkomsten voor mensen met dementerende ouders. Ze besloot om een aantal lessen te volgen, waarin dieper werd ingegaan op het thema dementie en hoe je omgaat met je dementerende ouders. De lessen waren interessant, maar te weinig. Op dat moment besloot Carmen een opleiding te gaan volgen in de zorg. Hoewel ze de vijftig al had gepasseerd, hield dat haar niet tegen.

En zo startte Carmen met de helpende plus (niveau 2) opleiding. Dat ging haar goed af: ze behaalde alle toetsen en startte daarna met de opleiding tot verzorgende IG. Ook deze opleiding heeft ze succesvol afgerond. Als zelfstandige ging ze met veel plezier aan de slag. Werken in de zorg beviel haar zo goed, dat ze in de tussentijd ook nog de opleiding tot verpleegkundige (niveau 4) heeft gevolgd. Toch werkt ze liever als verzorgende IG. Via bemiddelingsbureaus voor zzp’ers gaat ze aan de slag bij diverse zorginstellingen. Zo is Carmen bij Zinzerzorg terecht gekomen.

Inmiddels werkt Carmen alweer negen jaar als zzp’er in de zorg, waarvan een jaar bij Zinzerzorg. Ze is er al sinds onze start in 2020 en werkt nog steeds met veel plezier voor Zinzerzorg. Het liefst werkt Carmen in de terminale en palliatieve 12- en 24-uurs zorg, maar het afgelopen jaar heeft ze meermaals op covid-19 afdelingen gewerkt. Dit viel haar zwaar: het waren lange dagen en ze heeft helaas veel mensen zien sterven. In december besloot Carmen dan ook dat ze toe was aan rust. Samen met haar zoons heeft ze op een plek onder de zon genoten van drie weken rust. Begin 2021 kwam ze uitgerust en met een lading nieuwe energie terug. Nieuwe energie die ze nu weer inzet tijdens haar diensten voor Zinzerzorg!

Carmen werkt graag voor Zinzerzorg. Hoewel Zinzerzorg met name online aanwezig is, is ze tevreden over het persoonlijke contact en de service. Openstaande diensten komen netjes op de app te staan, je kan altijd bellen en de service is top, vertelt Carmen. Om die reden heeft ze ook al heel wat zelfstandige zorgverleners bij ons aangedragen, die momenteel voor ons werkzaam zijn. Ze vraagt nu zelfs zorgorganisaties om met ons in zee te gaan. Bij Zinzerzorg zijn wij dan ook heel blij met zo’n topper als Carmen!

Carmen verdient volgens ons dan ook een groot compliment:
Carmen is een echte zorgmedewerker in hart en nieren. Klanten lopen met haar weg! Daarnaast is zij zeer betrokken bij Zinzer. In de loop der tijd heeft zij familie, vrienden en buren aangedragen die nu naar volle tevredenheid voor ons bemiddelt worden. Een echt ambassadeur! Carmen dankjewel voor je inzet! Wij waarderen het enorm.


gepubliceerd op
;